Skip to main content

Fitness Als Medicijn schenkt 10 stapbanden aan SGI Lennik

By 24 januari 2018oktober 11th, 2018Nieuws
In het Sint-Godelieve-Instituut kan er voortaan les gevolgd én gegeven worden op een stapband. De directie hoopt zo op beter prestaties van leerkrachten en leerlingen. Fitnesszaak Fit Nation stapt mee in het verhaal en schenkt tien gratis stapbanden.

Vlaamse scholen proberen hun leerlingen al langer meer aan het bewegen te krijgen. En met reden: één kind op vijf kampt met overgewicht en pubers zitten tot negen uur per dag stil. Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) startte daarom vorig jaar een actieplan op om een ‘beweegcultuur’ in de scholen te introduceren. Geen leeg voorstel voor het Sint-Godelieve-Instituut, waar men een samenwerking aanging met de Lennikse fitnesszaak Fit Nation.

Concreet schenkt Fit Nation nu tien stapbanden aan de school. Die kunnen leerlingen en leerkrachten dan tijdens de lessen gebruiken. “Ik denk dat wij de eerste school zijn die de stapband definitief invoert”, zegt Piet Van Vaerenbergh, sportcoördinator van het Sint-Godelieve-Instituut. “Professor Romain Meeusen van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) deed eerder al onderzoek naar de effecten van zo’n toestellen. Het Sint-Aloysiuscollege in Ninove kreeg er maandenlang eentje ter beschikking, en wat bleek? De leerlingen zaten alerter in de les. Ook de leerkrachten voelden zich trouwens op lange termijn fitter en creatiever. Toen Fit Nation met het aanbod kwam, hebben we dan ook geen seconde getwijfeld.”

Bekijk het volledige interview hier.