Skip to main content

Dr. Werner Faché en Yves Devos geven kick-off voor Turbo-Clinics

By 3 november 2013oktober 11th, 2018Nieuws

Op zaterdag 19 oktober 2013 ging de reeks turbo-clinics opnieuw succesvol van start!

Yves Devos is de oprichter van Fitness als Medicijn en auteur van het gelijknamige boek. Voor deze eerste clinic, die zicht richt op hart- en vaataandoeningen, metabool syndroom, diabetes en COPD, werd hij bijgestaan door Dokter Werner Faché. Dokter Faché is de oprichter van de Linus Pauling Prevention Clinic in Gent, een eerstelijnsgezondheidscentrum waar mensen met chronische aandoeningen worden behandeld met orthomoleculaire geneeskunde.

Dokter Faché toonde het belang aan van primaire preventie bij coronair vaatlijden en de vaak noodlottige gevolgen van het Westers voedingspatroon en de sedentaire levensstijl. De deelnemers kregen concrete voedingsrichtlijnen voor hun klanten of patiënten: Dr Faché wees op de gunstige, aantoonbare effecten van het traditioneel mediterraans dieet in combinatie met het aanbeven van micronutriënten zoals Vitamine D, Vitamine K, Omega 3 e.a.

Yves Devos gaf een overzicht van de Fysio Fitnessprogramma’s en concrete tips om ze te integreren in een eigen Fysio fitness-studio of centrum. Conclusie was dat je met reeds een minimum aan investeringen aan de slag kan om patiënten met chronische aandoeningen gericht te begeleiden.

Voor de volgende Turbo-clinics zijn nog enkele plaatsen vrij. Indien u er wil bijzijn, is snel inschrijven de boodschap. Mis de kans niet om op een halve dag een bijscholing te volgen die onmiddellijk toepasbaar is in de praktijk.